Azospemi Hastaları Bilgi Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Hipo hipo
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar öncelikle bu sayfayı kurandan razı olsun.hepimizin burda derdi aynı uzatmadan başımdan geçenleri anlatayım.
25 yaşında askerde ankara gatada çift taraflı inmemiş testis ameliyatı oldum. Yaşım 35 8 yıllık evliyim azospermi hastasıyım tabi çoğu gibi hastalığın ne olduğunu bilmeden doktorların dediğini  yaptık bodoslama tese ameliyatı olduk birşey çıkmadı moral bozukluğu ile testis biyopsi sonucunu dahi almadım. Tesenin üzerinden 3 yıl geçti.Testisler normalden kucuk.

Şimdi ankarada kaan aydosa gittim düzen lab.da kan tahlili verdim hoca sen hipo hipo lusun  dedi sonuç şu şekilde idi.

Fsh=0,50   1.40-15.40
Lh=0.30.     1.20-7.8
Testo=28.4.  300-1080

Hoca bu sonuçla bana haftada 3 merional 150 ile haftada 2 ovitrelle verdi 6 ay kullanalım en son raund spermle rosi deneriz dedi.basladik ilaçlara 2 ay sonra tekrar kan testi istedi.

Ilaclardan sonra bende ilk defa normal sperm geldi en azindan buna çok sevindim sakalım çıktı ve sanki gücüm yerine gelmiş gibi hissettim kendimde  bu sekilde değişiklikler oldu çok şükür.
2 ay sonunda kan testi verdim onun sonucu
 
Fsh=3.8.    1.4-18
Lh=0.1.       1.7-8.75
Testo=553
Prolaktin 10.14.    3.46-19.4
E2=53.21
 
Ast alt ve ggt değerleri normal değerlerde sorun yok. Hormonlar normal seviyeye gelmiş bu iyi dedi ve 2 ay sonra sperm tahlili yaptır bana gönder dedi bu ilaçlardan sonra ilk defa yaptıracağım ve çok düşünceleyim acaba nasıl diye.

Ilaclarin yanında bana havuç suyu incir ve nohut kürü bol ye dedi hoca bende uyguluyorum.

Sayfada celalettin peruyu çok duydum tedavi ediyormuş falan okuduğum kadarıyla. istanbul çok uzak pandemi var ve 2 yıldan bahsediliyor tedavi için ve çok maliyetli.
 
Rabbim hepimize şifa versin inşAllah.
Sonuçlarına göre tecrübeli kardeşlerim yorumlarmısınız nasıl gidiyor bizim tedavi.
(04-01-2021, Saat: 02:13)Memoli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar öncelikle bu sayfayı kurandan razı olsun.hepimizin burda derdi aynı uzatmadan başımdan geçenleri anlatayım.
25 yaşında askerde ankara gatada çift taraflı inmemiş testis ameliyatı oldum. Yaşım 35 8 yıllık evliyim azospermi hastasıyım tabi çoğu gibi hastalığın ne olduğunu bilmeden doktorların dediğini  yaptık bodoslama tese ameliyatı olduk birşey çıkmadı moral bozukluğu ile testis biyopsi sonucunu dahi almadım. Tesenin üzerinden 3 yıl geçti.Testisler normalden kucuk.

Şimdi ankarada kaan aydosa gittim düzen lab.da kan tahlili verdim hoca sen hipo hipo lusun  dedi sonuç şu şekilde idi.

Fsh=0,50   1.40-15.40
Lh=0.30.     1.20-7.8
Testo=28.4.  300-1080

Hoca bu sonuçla bana haftada 3 merional 150 ile haftada 2 ovitrelle verdi 6 ay kullanalım en son raund spermle rosi deneriz dedi.basladik ilaçlara 2 ay sonra tekrar kan testi istedi.

Ilaclardan sonra bende ilk defa normal sperm geldi en azindan buna çok sevindim sakalım çıktı ve sanki gücüm yerine gelmiş gibi hissettim kendimde  bu sekilde değişiklikler oldu çok şükür.
2 ay sonunda kan testi verdim onun sonucu
 
Fsh=3.8.    1.4-18
Lh=0.1.       1.7-8.75
Testo=553
Prolaktin 10.14.    3.46-19.4
E2=53.21
 
Ast alt ve ggt değerleri normal değerlerde sorun yok. Hormonlar normal seviyeye gelmiş bu iyi dedi ve 2 ay sonra sperm tahlili yaptır bana gönder dedi bu ilaçlardan sonra ilk defa yaptıracağım ve çok düşünceleyim acaba nasıl diye.

Ilaclarin yanında bana havuç suyu incir ve nohut kürü bol ye dedi hoca bende uyguluyorum.

Sayfada celalettin peruyu çok duydum tedavi ediyormuş falan okuduğum kadarıyla. istanbul çok uzak pandemi var ve 2 yıldan bahsediliyor tedavi için ve çok maliyetli.
 
Rabbim hepimize şifa versin inşAllah.
Sonuçlarına göre tecrübeli kardeşlerim yorumlarmısınız nasıl gidiyor bizim tedavi.
Her zaman bahsettiğimiz ve olmasi gereken hormon tedavisi bu. Yani HCG dedigimiz olay. Normalde klomen veriyor doktorunuz genelde. Bu sefer daha doğru olani yapmis. Hormonlar su an daha iyi. 
Tabi Celalettin hocadaki daha kapsamli bundan. Ayni zamanda vitamin takviyesi ve fitoterapi aliyorsunuz. Aldiginiz ekstra ürünler de tabi ki ekstra maliyet demek. Ama etkili mi etkili. Yoksa keyfi bir artis yok. Tabi baska ilaclar da veriyor. Zaten baska yerde birkac ay ilac verip sonra yapilan tesede fazlasiyla aliyorlar sizden bu paralari. Hem de gereksiz sekilde. Bir de bana gore luzumsuz testler var ozel kliniklerde yapilan. Ayrica her hastanin tedavisi 2 sene surmez. Hipolular daha kisa suruyor. 2 sene zor olan vakalar icin belirlenmis bir tarih. 
Incir tuketmeyin. Prolaktin daha da yukselmesin. 
Sperm cikisi varsa ikinci teseyi tekrar tekrar dusunun. Çıkanlarla tup bebek deneme ihtimali varsa gerek yok. 
Inmemis testis normalde 2 yasina kadar indirilmeli idi. Gec farkedilmis.
Arkadaşlar 4 aylık hcg tedavisi sonrası ilk sperm tahlilim çıktı hayırlısıyla. Üstadlar yorumlarınızı bekliyorum

[attachment=158]

Kan sonucum
Fsh= 4.16.      0.95-11.95
Lh=0.04.          0.57-12.05
Prolaktin=22.87.          3.46-19.4
Estradiol=49.            12.05-211

Testo daha çıkmadı ast.alt.ggt normal

Kan sonucum
Fsh= 4.16. 0.95-11.95
Lh=0.04. 0.57-12.05
Prolaktin=22.87. 3.46-19.4
Estradiol=49. 12.05-211

Testo daha çıkmadı ast.alt.ggt normal

Sonuç
(06-01-2021, Saat: 10:12)Memoli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar 4 aylık hcg tedavisi sonrası ilk sperm tahlilim çıktı hayırlısıyla. Üstadlar yorumlarınızı bekliyorum



Kan sonucum
Fsh= 4.16.      0.95-11.95
Lh=0.04.          0.57-12.05
Prolaktin=22.87.          3.46-19.4
Estradiol=49.            12.05-211

Testo daha çıkmadı ast.alt.ggt normal

Kan sonucum
Fsh= 4.16.      0.95-11.95
Lh=0.04.          0.57-12.05
Prolaktin=22.87.          3.46-19.4
Estradiol=49.            12.05-211

Testo daha çıkmadı ast.alt.ggt normal

Sonuç
Prolaktin ikiye katlamis. Bu şekilde yukselmesi iyi degil. Normalde onu dengelemek icin de ilac veriliyor. Tavsiyelerimi dinlemeyip incire devam ettiyseniz ondan artmis olabilir. Testesteron bakalim ne cikacak. Su an için sperm testlerine yansiyan bir gelisme yok.

Bir de Celalettin hocanin son paylasimlarina bakin. Hipolu hasta sifirdan 50 milyona ulasti 1 senede. Gecen uzun suruyor demistiniz diye yazdim bunu da.
Testo sonucum çıktı
Testo= 595. 164-753

Hoca ilaçlara devam 2 ay sonra daha kapsamlı bir lab.da sperm tahlili gönder, Prolaktin takip edecez fazla yükselmemesi gerekir dedi.
İncir tüketimini bıraktım doğal beslenmeye özen gosteriyorum fındık ceviz badem balık yumurta vs.
Birde gün aşırı çakşır suyu ve çoban çökerten otlarından demleyip içiyorum. 2 ay sonra 6 ayımız dolacak hoca ne derse artık. Ama tese yi en son çare olarak görüyorum gerekirse bende celo.hocayla iletişime geçeceğim her şeyin hayırlısı inşAllah
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim ilk estağfurullah sonuçlarında fsh:2.36 lh;1.80 ve testeron 2.5 altı çıktı sizce hipo hipo muyum
(30-01-2021, Saat: 01:07)Matematik44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim ilk estağfurullah sonuçlarında fsh:2.36 lh;1.80 ve testeron 2.5 altı çıktı sizce hipo hipo muyum

Vücut yapınız ince kas yapınız az vücudunuzda kıllanma yok denecek kadar az ise sakalınız yok  ve testis ile penis boyunuz küçük ve kısa ise evet.
(30-01-2021, Saat: 01:07)Matematik44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim ilk estağfurullah sonuçlarında fsh:2.36 lh;1.80 ve testeron 2.5 altı çıktı sizce hipo hipo muyum
Tam Hipo değil ama fsh ve lh düşüklüğü nedeniyle kısmi Hipo denilen gruba uyuyor. Tedavisi daha kolay olacak gibi.
Testesteron çok düşüktü ama

4 aydır tedavi görüyorum ovitrella ve merional kullanıyorum hormon sonuçlarım şu şekilde olsun
Fsh:2.95
Lh:0.01
Total testeteron:353 çıktı
Sperm henüz çıkmadı nasıl sonuçlar sizce

(30-01-2021, Saat: 12:44)Mustafa43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(30-01-2021, Saat: 01:07)Matematik44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim ilk estağfurullah sonuçlarında fsh:2.36 lh;1.80 ve testeron 2.5 altı çıktı sizce hipo hipo muyum

Vücut yapınız ince kas yapınız az vücudunuzda kıllanma yok denecek kadar az ise sakalınız yok  ve testis ile penis boyunuz küçük ve kısa ise evet.

Aynen öyle vücut yapım
(30-01-2021, Saat: 15:05)Matematik44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Testesteron çok düşüktü ama

4 aydır tedavi görüyorum ovitrella ve merional kullanıyorum hormon sonuçlarım şu şekilde olsun
Fsh:2.95
Lh:0.01
Total testeteron:353 çıktı
Sperm henüz çıkmadı nasıl sonuçlar sizce
Testesteron bir miktar artmis. Onun disinda bariz bir değişiklik yok. Prolaktin ve e2'ye de baktirin bir dahakine.
Sayfalar: 1 2