Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Azospermi, Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
#1
Öncelikle bu site için emeği geçen herkese teşekkürler. 2 yıllık evliyim. Eylül ayında spermiogram testimde 6 adet hareketsiz sperm çıktı sadece. Ekim ayında tekrarladım testi bu sefer hiç sperm hücresi çıkmadı. Ardından 3.derece varikoselim olduğu için Ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan 3 ay sonra spermiogram testimde canlı cansız hiç sperm hücresi çıkmadı. Hormon değerlerim normal sınırlarda.
TSH 1.77 IU/ml
FSH 3.63 mIU/ml
LH   4.13 mIU/ml
Prolaktin 6,97 ng/ml
Total testosteron 2,55 ng/ml
Ayrıca varikosel durumu 2. Derece olarak tekrar etmiş durumda. 
Henüz doktorunmla görüşmüş değilim. Tedaviye devam edeceğim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyorum benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar gibi. Acaba tekrar varikosel olmalı mıyım yoksa direk tüp bebek mi denemeliyim. Takviye ilaçlar, 3 ay testosteron yükseltmesi için iğne kullandım. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ara
Cevapla
#2
Geçmiş olsun öncelikle.
Daha önce sperm çıktıysa alt yapınız çok iyi sayılır. Malesef ayrıntılı sperm testi yapan yer çok az. Sizde belkide şuan sperm var ama test yapan yerin ayrıntılı incelemelerinden kaynaklı görünmüyor olabilir veya başka bir neden. Size tavsiyem ayrıntılı test yapan biyerde yaptırmanız. Çok tanıklık ettim sperm çıkışı olmayıp ayrıntılı yerlerde spermi çıkanlar var. 
Bu testleri istanbulda andromed, florya medikal park. Ankarada centrum yapıyor. Andromeddekini daha çok tavsiye ederim. 
Bu testi yaptırım ıyi bir doktorda biraz tedavi öneririm. Hemen bodoslama tese kesinlikle olmayın. Doğal yoldan bile olma şansınız var.
bVYjpV.gif
Ara
Cevapla
#3
(29-02-2020, Saat: 17:50)Hamit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Geçmiş olsun öncelikle.
Daha önce sperm çıktıysa alt yapınız çok iyi sayılır. Malesef ayrıntılı sperm testi yapan yer çok az. Sizde belkide şuan sperm var ama test yapan yerin ayrıntılı incelemelerinden kaynaklı görünmüyor olabilir veya başka bir neden. Size tavsiyem ayrıntılı test yapan biyerde yaptırmanız. Çok tanıklık ettim sperm çıkışı olmayıp ayrıntılı yerlerde spermi çıkanlar var. 
Bu testleri istanbulda andromed, florya medikal park. Ankarada centrum yapıyor. Andromeddekini daha çok tavsiye ederim. 
Bu testi yaptırım ıyi bir doktorda biraz tedavi öneririm. Hemen bodoslama tese kesinlikle olmayın. Doğal yoldan bile olma şansınız var.

Teşekkür ediyorum. 3 farklı hastanede spermiogram verdim. İlk verdiğimde 6 hareketsiz vardı. Son iki spermiogram da hiçbir şey çıkmadı. İlk iki test varikosel ameliyatından önceydi sonuncusu da ameliyattan sonra. 4. Testi ameliyattan sonraki 5. Ayda yaptıracağım. Sonucu paylaşacağım. 6 ay dolunca doktorumla görüşeceğim.
Ara
Cevapla
#4
(29-02-2020, Saat: 16:36)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle bu site için emeği geçen herkese teşekkürler. 2 yıllık evliyim. Eylül ayında spermiogram testimde 6 adet hareketsiz sperm çıktı sadece. Ekim ayında tekrarladım testi bu sefer hiç sperm hücresi çıkmadı. Ardından 3.derece varikoselim olduğu için Ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan 3 ay sonra spermiogram testimde canlı cansız hiç sperm hücresi çıkmadı. Hormon değerlerim normal sınırlarda.
TSH 1.77 IU/ml
FSH 3.63 mIU/ml
LH   4.13 mIU/ml
Prolaktin 6,97 ng/ml
Total testosteron 2,55 ng/ml
Ayrıca varikosel durumu 2. Derece olarak tekrar etmiş durumda. 
Henüz doktorunmla görüşmüş değilim. Tedaviye devam edeceğim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyorum benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar gibi. Acaba tekrar varikosel olmalı mıyım yoksa direk tüp bebek mi denemeliyim. Takviye ilaçlar, 3 ay testosteron yükseltmesi için iğne kullandım. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin yorumlarınız için teşekkür ederim.
Değerler hep mi bu sekildeydi, yoksa tedavi almaniza ragmen mi bu şekilde bilmiyorum. Tedavi alinmis haliyse hicbir ise yaramamis verilen ilaclar. 
Iyi tarafi degerlerin normal araliklarda olmasi. Dogru duzgun bir tedaviyle yuzlerce sperm cikma ihtimali yuksek. Belki daha fazla. Degerler su haliyle hipogonadotropik hipogandizm hastalarinin degerlerine benziyor. 
Ikinci varikosel ameliyatı icin acele etmeyin bence (ciddi anlamda sıkıti vermiyorsa). Varikosel çözülunce hemen yuzlerce sperm cikmayacak. Zaten tecrube etmissiniz bunu. Iyi bir yontemle olursunuz ikinciyi ve bunu yapacak bir doktor bulmalısıniz.
Mevcut spermlerin kalitesi dusuktur su an. Tup bebek basari orani da haliyle dusuk olur. Bu yuzden once dogru düzgün bir tedavi alin derim ben de.
instagram: @azospermihastalari 
Ara
Cevapla
#5
(02-03-2020, Saat: 03:33)Umut Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-02-2020, Saat: 16:36)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle bu site için emeği geçen herkese teşekkürler. 2 yıllık evliyim. Eylül ayında spermiogram testimde 6 adet hareketsiz sperm çıktı sadece. Ekim ayında tekrarladım testi bu sefer hiç sperm hücresi çıkmadı. Ardından 3.derece varikoselim olduğu için Ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan 3 ay sonra spermiogram testimde canlı cansız hiç sperm hücresi çıkmadı. Hormon değerlerim normal sınırlarda.
TSH 1.77 IU/ml
FSH 3.63 mIU/ml
LH   4.13 mIU/ml
Prolaktin 6,97 ng/ml
Total testosteron 2,55 ng/ml
Ayrıca varikosel durumu 2. Derece olarak tekrar etmiş durumda. 
Henüz doktorunmla görüşmüş değilim. Tedaviye devam edeceğim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyorum benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar gibi. Acaba tekrar varikosel olmalı mıyım yoksa direk tüp bebek mi denemeliyim. Takviye ilaçlar, 3 ay testosteron yükseltmesi için iğne kullandım. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin yorumlarınız için teşekkür ederim.
Değerler hep mi bu sekildeydi, yoksa tedavi almaniza ragmen mi bu şekilde bilmiyorum. Tedavi alinmis haliyse hicbir ise yaramamis verilen ilaclar. 
Iyi tarafi degerlerin normal araliklarda olmasi. Dogru duzgun bir tedaviyle yuzlerce sperm cikma ihtimali yuksek. Belki daha fazla. Degerler su haliyle hipogonadotropik hipogandizm hastalarinin degerlerine benziyor. 
Ikinci varikosel ameliyatı icin acele etmeyin bence (ciddi anlamda sıkıti vermiyorsa). Varikosel çözülunce hemen yuzlerce sperm cikmayacak. Zaten tecrube etmissiniz bunu. Iyi bir yontemle olursunuz ikinciyi ve bunu yapacak bir doktor bulmalısıniz.
Mevcut spermlerin kalitesi dusuktur su an. Tup bebek basari orani da haliyle dusuk olur. Bu yuzden once dogru düzgün bir tedavi alin derim ben de.
Değerlerimde testosteron düşüktü sadece, diğerleri normal aralıktaydı halen normal aralıktalar. 3 aylık tedavi sonrası alt sınırın üzerine çıkmayı başardı testosteron. Spor yapmaya başladım fitness. İğneler vuruldum vitamin ilaçları kullandım. Testosteron geç yükselirmiş farklı bir doktor söyledi bunu. Klomen trental ve vitamin takviyeleri kullandım. Bu arada varikosel ameliyatımı mikro cerrahi yöntemi ile olmuştum. Tedavi süreci ile ilgili paylaşacağım zamanla buradan.hipogonadotropik hipogandizm nasıl bir hastalıktır? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Ara
Cevapla
#6
(02-03-2020, Saat: 07:34)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-03-2020, Saat: 03:33)Umut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerler hep mi bu sekildeydi, yoksa tedavi almaniza ragmen mi bu şekilde bilmiyorum. Tedavi alinmis haliyse hicbir ise yaramamis verilen ilaclar. 
Iyi tarafi degerlerin normal araliklarda olmasi. Dogru duzgun bir tedaviyle yuzlerce sperm cikma ihtimali yuksek. Belki daha fazla. Degerler su haliyle hipogonadotropik hipogandizm hastalarinin degerlerine benziyor. 
Ikinci varikosel ameliyatı icin acele etmeyin bence (ciddi anlamda sıkıti vermiyorsa). Varikosel çözülunce hemen yuzlerce sperm cikmayacak. Zaten tecrube etmissiniz bunu. Iyi bir yontemle olursunuz ikinciyi ve bunu yapacak bir doktor bulmalısıniz.
Mevcut spermlerin kalitesi dusuktur su an. Tup bebek basari orani da haliyle dusuk olur. Bu yuzden once dogru düzgün bir tedavi alin derim ben de.
Değerlerimde testosteron düşüktü sadece, diğerleri normal aralıktaydı halen normal aralıktalar. 3 aylık tedavi sonrası alt sınırın üzerine çıkmayı başardı testosteron. Spor yapmaya başladım fitness. İğneler vuruldum vitamin ilaçları kullandım. Testosteron geç yükselirmiş farklı bir doktor söyledi bunu. Klomen trental ve vitamin takviyeleri kullandım. Bu arada varikosel ameliyatımı mikro cerrahi yöntemi ile olmuştum. Tedavi süreci ile ilgili paylaşacağım zamanla buradan.hipogonadotropik hipogandizm nasıl bir hastalıktır? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Degerlerinizin normal araliklarda olmasi iyi oldugu anlamina gelmez. Testesteron yavas yukselir diye birsey yok. Su an testesteron cok dusuk hala. Fsh, LH'dan ileri olmali. Sizde tam tersi olmasi, FSH, LH ve testosteron seviyelerinin düşük olmasi hipogonadotropik hipogandizm hastalarininkine benziyor. Yani cok yuksek ihtimalle dogru duzgun bir hormon tedavisiyle sorun çözülecek. Klomenle filan tedavi olmaz. Sizin HCG iğneleri almaniz lazim. Tekrar edeyim, doktor degistirmenizde fayda var. Bana cok işinin ehli gibi gelmedi. Boyle giderse tese yapalim diyecek buyuk ihtimalle.
instagram: @azospermihastalari 
Ara
Cevapla
#7
(02-03-2020, Saat: 19:24)Umut Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-03-2020, Saat: 07:34)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerlerimde testosteron düşüktü sadece, diğerleri normal aralıktaydı halen normal aralıktalar. 3 aylık tedavi sonrası alt sınırın üzerine çıkmayı başardı testosteron. Spor yapmaya başladım fitness. İğneler vuruldum vitamin ilaçları kullandım. Testosteron geç yükselirmiş farklı bir doktor söyledi bunu. Klomen trental ve vitamin takviyeleri kullandım. Bu arada varikosel ameliyatımı mikro cerrahi yöntemi ile olmuştum. Tedavi süreci ile ilgili paylaşacağım zamanla buradan.hipogonadotropik hipogandizm nasıl bir hastalıktır? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Degerlerinizin normal araliklarda olmasi iyi oldugu anlamina gelmez. Testesteron yavas yukselir diye birsey yok. Su an testesteron cok dusuk hala. Fsh, LH'dan ileri olmali. Sizde tam tersi olmasi, FSH, LH ve testosteron seviyelerinin düşük olmasi hipogonadotropik hipogandizm hastalarininkine benziyor. Yani cok yuksek ihtimalle dogru duzgun bir hormon tedavisiyle sorun çözülecek. Klomenle filan tedavi olmaz. Sizin HCG iğneleri almaniz lazim. Tekrar edeyim, doktor degistirmenizde fayda var. Bana cok işinin ehli gibi gelmedi. Boyle giderse tese yapalim diyecek buyuk ihtimalle.

Pregnyl iğnelerinden vuruldum 3 ay boyunca. HCG iğnelerinden mi oluyor bilmiyorum. Araştırıyorum artık her şeyi. Ayrıca Profesör bir doktora randevu aldım.
Ara
Cevapla
#8
(02-03-2020, Saat: 20:28)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pregnyl iğnelerinden vuruldum 3 ay boyunca. HCG iğnelerinden mi oluyor bilmiyorum. Araştırıyorum artık her şeyi. Ayrıca Profesör bir doktora randevu aldım.
Tamam o da HCG ignesi. Biz ovitrelle aliyoruz onun yerine. Fakat bununla birlikte Klomen vermesi garip geldi. FSH ve LH sifirlanana kadar sadece Pregnyl ile devam etmesi lazim hormon ignesi olarak. 

Devlette tedavi gorecekseniz iyi bir endokrin uzmani bulun üniversite hastanesinde. Ozelde tedavi göreceksiniz imkan varsa Celalettin Peru'ya gidin bence. Ona gore baya kolay vaka sizin durum.
instagram: @azospermihastalari 
Ara
Cevapla
#9
(02-03-2020, Saat: 20:58)Umut Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-03-2020, Saat: 20:28)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pregnyl iğnelerinden vuruldum 3 ay boyunca. HCG iğnelerinden mi oluyor bilmiyorum. Araştırıyorum artık her şeyi. Ayrıca Profesör bir doktora randevu aldım.
Tamam o da HCG ignesi. Biz ovitrelle aliyoruz onun yerine. Fakat bununla birlikte Klomen vermesi garip geldi. FSH ve LH sifirlanana kadar sadece Pregnyl ile devam etmesi lazim hormon ignesi olarak. 

Devlette tedavi gorecekseniz iyi bir endokrin uzmani bulun üniversite hastanesinde. Ozelde tedavi göreceksiniz imkan varsa Celalettin Peru'ya gidin bence. Ona gore baya kolay vaka sizin durum.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben gelişmelerden tekrar bilgi vereceğim zamanla.
Ara
Cevapla
#10
(02-03-2020, Saat: 19:24)Umut Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-03-2020, Saat: 07:34)Kaptan55_SS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerlerimde testosteron düşüktü sadece, diğerleri normal aralıktaydı halen normal aralıktalar. 3 aylık tedavi sonrası alt sınırın üzerine çıkmayı başardı testosteron. Spor yapmaya başladım fitness. İğneler vuruldum vitamin ilaçları kullandım. Testosteron geç yükselirmiş farklı bir doktor söyledi bunu. Klomen trental ve vitamin takviyeleri kullandım. Bu arada varikosel ameliyatımı mikro cerrahi yöntemi ile olmuştum. Tedavi süreci ile ilgili paylaşacağım zamanla buradan.hipogonadotropik hipogandizm nasıl bir hastalıktır? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Degerlerinizin normal araliklarda olmasi iyi oldugu anlamina gelmez. Testesteron yavas yukselir diye birsey yok. Su an testesteron cok dusuk hala. Fsh, LH'dan ileri olmali. Sizde tam tersi olmasi, FSH, LH ve testosteron seviyelerinin düşük olmasi hipogonadotropik hipogandizm hastalarininkine benziyor. Yani cok yuksek ihtimalle dogru duzgun bir hormon tedavisiyle sorun çözülecek. Klomenle filan tedavi olmaz. Sizin HCG iğneleri almaniz lazim. Tekrar edeyim, doktor degistirmenizde fayda var. Bana cok işinin ehli gibi gelmedi. Boyle giderse tese yapalim diyecek buyuk ihtimalle.

Merhaba arkadaşlar. Bugün yeni tahlil yaptırdım. Eski tahlilde fsh LH 'dan geride idi. Şu an fsh LH' dan ileri duruma geldi. Güncel sonucum
FSH   : 2,98           0,95-11,95
LH     : 1,99            0.57-12,07
Testo: 10,59          8,33- 30,19
PRL.  : 5,56            3,46- 19,4
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Photo Azospermi hastasıyım ve tese oldum tedavim devam ediyor. oyilmaz 8 4,335 Dün, Saat: 17:52
Son Yorum: aura
  Torsiyon ve Azospermi chopinetto 31 18,280 Dün, Saat: 17:38
Son Yorum: aura
  Sebepsiz azospermi doğal yolla çıkış hikayem omer1985 9 3,802 15-05-2021, Saat: 01:16
Son Yorum: omer1985
  AZOSPERMİ Cihan yıldız 84 34,247 08-04-2021, Saat: 05:10
Son Yorum: Umut
  Azospermi 3 tese nasil yol cizmeliyim Emre 7 19,630 04-03-2021, Saat: 18:06
Son Yorum: Umut

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi